diumenge, 13 de juny del 2010

Camí de Sant Jaume, 21 i 22 de febrer

Els passats dies 21 i 22 de febrer vàrem rebre i acompanyar als membres de la “Asociación de Amigos del Camino de Santiago de Zaragoza” que, juntament amb els socis de la “Cooperativa Radio Taxi de Zaragoza”, iniciaven l’any Sant Compostel•là peregrinant a Santiago des de Batea, per entrar en terres aragoneses per la zona d’Encuadret tot seguint el camí de Sant Jaume de l’Ebre.


Varen iniciar la peregrinació seixanta persones el dia 21 i seixanta-sis el 22 als que acompanyaren vint-i-tres membres de “l’Associació Cultural La Castellania” , alguns d’ells abraçaren l’apòstol els primers dies d’abril desprès de caminar els 250 Km entre Astorga i Santiago.

La rebuda dels peregrins Aragonesos del dia 22 es va fer a les 9h del matí al bar La Granja on se’ls va oferir un refrigeri (vi, pastes tradicionals i cafès) obsequi de l’Ajuntament de la Vila, desprès de beure i desbeure, acompanyats per membres de La Castellania iniciaren el camí entonant l’Aurora del Peregrí, adaptant algunes de les estrofes a la nostra zona , “érem una vuitantena cantant l’Aurora a la plaça major, a alguns l’emoció ens va delatar”, desprès del cant enfilàrem el carrer Major i Cavallers, en arribar a la confluència del Carrer del Pilar, i als peus del balcó que presideix el mateix carrer on hi ha la imatge de la Pilarica, allí entonàrem el seu himne al temps que se li feia una ofrena floral.

Sortint pel Portal de l’Àngel iniciaren el camí els mes caminadors, la resta, pujant pel Torrelló i passant pel Fossar Vell, entràrem a l’església on ens esperaven mossèn Emilio i mossèn Cristobal per celebrar l’Eucaristia, en acabar es va fer una ofrena floral a la Mare de Déu del Portal mentre els assistents cantaven el seu himne. Acabats aquest actes ens traslladaren en autobús per la carretera de Nonasp fins l’Arenal, i allí començaren a caminar fins la venta de Sant Juan, on ja ens esperaven els companys que havien iniciat el camí en el Portal de l’Àngel, els propietaris oferiren una visita a les dependències i unes fruites, pastes, fruits secs i un bon vi mentre es repartien i segellaven les credencials dels pelegrins. I, de la venta cap a Fabara.

Desprès de caminar un kilòmetre entràrem en terres aragoneses i a Fabara vàrem dinar al bar restaurant El Farolet, desprès de l’àpat i mentre preníem les postres i els cafès s’inicià un concert a capel•la on participaren tots els peregrins. En acabar el concert, els companys de Batea tornaren a casa amb vehicles.

Els actes de la diada del 22 s’acabaren amb un acte acadèmic que presidí l’alcalde de Fabara, en el que la Dra. Belen Beloqui parlà de les relacions històriques de Fabara amb el camí se sant Jaume de l’Ebre, la diada s’acabà amb una visita al Mausoleu Roma.

Volem agrair una vegada més la il•lusió, les ganes i el bon fer d’en Juan Mª Ferrer Figueres, impulsor i ànima del Camí de Sant Jaume de l’Ebre.

Miquel Sunyer.

2 comentaris:

  1. Bé, nois, endavant,

    Jo vaig poder caminar tot el troç de camí i va ser una estada agradable amb il·lustres bateans i els amics veïns de l'Aragó i de la comarca del Baix Aragó.

    Sempre endavant amb el camí cultural i de llum i d'espiritualitat que diuen els clàssics com Juan Mari ferrer Figueres.

    Avant.

    ResponElimina
  2. Vaig participar a la primera trobada del Camí de Sant Jaume, l'any passat si no recordo malament.
    També m'hagués agradat participar en aquesta, però no vaig saber que es feia, i és que en general, crec, hi ha dèficits d'informació sobre les activitats que s'han de fer.
    Salutacions.

    ResponElimina