dijous, 15 de març del 2012

El Batalló Lincoln

EL BATALLÓ LINCOLN A LA RETIRADA DE MARÇ DE 1938

La Castellania, amb la col·laboració de l’associació Lo Riu i el Centre Cultural i Recreatiu Sant Isidre, hem preparat una xerrada i una caminada per donar a conèixer l’estada del Batalló Lincoln, format per voluntaris americans, durant la guerra civil a la nostra comarca.

La xerrada serà el dissabte 31 de març a les 19:30 hores a la Sala Polivalent del Centre Cultural i Recreatiu Sant Isidre (Batea), i anirà a càrrec de l’Anna Martí, que des del 2009 ha estat estudiant els llocs on aquests soldats van estar i el recorregut que van fer durant la retirada des del Front d’Aragó fins creuar l’Ebre, al mes de març de 1938.

El diumenge 1 d’abril farem el recorregut des de la Venta de Sant Joan (Batea) fins a Corbera d’Ebre, lloc on van ser interceptats per les tropes nacionals i molts dels integrants del Batalló Lincoln van deixar-hi la vida. En total, uns 30 km, pels camins que van recórrer en la seva retirada. La inscripció té un preu de 10 € i inclou el dinar (tipus pic-nic) i una assegurança. La inscripció la podeu fer enviant un e-mail a lacastellania@gmail.com facilitant les vostres dades i el nombre de persones que us voleu apuntar.

Durant els propers dies anirem donant-vos més informació en aquest mateix blog.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada